clipse Trumpets er en del av First Class Brass Ltd. Firmaet ble etablert i september 1999 av Leigh McKinney og John Yianni. Vi har begge mange års erfaring innen instrumentreparasjon og produksjon fra vårt tidligere arbeid ved flere ledende instrumentfabrikker.

Beslutningen om å starte for oss selv i 1999 førte til etableringen av First Class Brass’ workshop i Dunstable, England. I utgangspunktet ble firmaet startet som et reparasjonsverksted for alle typer messinginstrumenter. Firmaet ble fort kjent for sin meget høye kvalitet på reparasjons- og lakkerings-arbeid. Dette ryktet førte til at vi fikk reparasjonsoppdrag fra mange kjente fabrikanter, og snart etter også overflate- og finish-arbeider på spesialbygde trompeter.

I juli 2001 tok vi beslutningen om å utvikle en ny profesjonell trompet. Prototyper ble laget og testet ut av profesjonelle trompetere med mest mulig variert bakgrunn. Mange års erfaring med instrumentproduksjon betydde at firmaet allerede visste hvordan man lager trompeter - utfordringen var nå å skape en best mulig trompet!!! 

  Mange søvnløse netter senere ble Eclipse født, og vårt mål var nådd! Eclipse-trompetene ble “sluppet” på markedet i mars 2003 på Frankfurt-messen.Copyright 2003 FirstClassBrass Ltd.
Website design: Gary A. Wilder

Oversatt av Olaf-B.Brattegaard.